Keresés

Online jegyvásárlás

Magyar Termék Nagydíj

2014. szeptember 3-án 17. alkalommal adták át a Magyar Termék NagydíjŸ kitüntetéseket, melyeket idén minden eddiginél több, összesen 66 pályázó 66 pályázata érdemelt ki. A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét. A nyertesek, a hagyományhoz híven, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a kitüntetéseket.

Magyar Termék Nagydíj

 

A nyertesek között található a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda is, mely évente több mint 400.000 vendéget fogad. A fürdő már a keresztes háborúk idején is működött. A török korban Musztafa pasa közkedvelt fürdőhelye volt, majd Buda visszafoglalása után kincstári tulajdonba került. A világ minden tájáról érkeztek a gyógyulni vágyók, akik a sikeres gyógykúrát követően márvány hálatáblákat helyeztek el a fürdő épületének falán. A fürdő termálmedencékkel, úszó- és élménymedencével, wellness részleggel, szaunákkal és különféle szolgáltatásokkal várja a vendégeket. A pesti vezető értelmiség, a politika és a művészvilág kedvelt találkozóhelye. Úgy tartják, hogy itt található Budapest egyik leghatásosabb gyógyvize.

A 2012-ben, mintegy 1 milliárd forint összegű európai uniós támogatással megvalósult beruházás a fürdő szinte minden területét érintette, megújult például a vendégek fogadására szolgáló iszapcsarnok, az uszoda csempés kabinsora, a gyógyudvari háromszintes öltözőépület, a napozóterasz és a fürdő udvara is. A vendégek szempontjából ennél sokkal fontosabb változás, hogy a Lukács Fürdő így számos olyan szolgáltatást is kínál, melyek fővárosunkban eddig csak korlátozottan vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek. Ilyen többek között a Himalája sótéglából épült sókamra, a hamam török masszázs, illetve a prémium szolgáltatásként igénybe vehető privát fürdőzés. Az uszodatér végén lévő régi raktár- és személyzeti öltöző részből egy gyönyörű, exkluzív szaunavilágot alakítottak ki.

A fürdő számos díjjal rendelkezik. 2013 márciusában vehette át a Magyar Fürdősszövetség ötcsillagos minősítését. Szintén 2013-ban az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a fürdőkomplexumot kiemelkedő és példamutató helyreállításának elismeréseként ICOMOS díjban részesítette. 2014 márciusában pedig a fürdő vezetője, Éva Mariann Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Budapest fürdőéletének fejlesztésében végzett több évtizedes munkájának elismeréseként.